Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@14:03:48 GMT

آغاز کولبری در سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۲۶۴۵

آغاز کولبری در سیستان و بلوچستان

به گزارش همشهری آنلاین، هیات وزیران دستورالعملی برای فعالیت‌های تجاری مرزنشینان (کولبری) را به کشورهای همسایه به تصویب رسانده بودند که شامل ۴استان از جمله سیستان بلوچستان می‌شد و این برنامه در استان اجرایی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان‌وبلوچستان در گفت‌وگو با همشهری اظهار کرد: مصوبه فعالیت تجاری مرزنشینان در سیستان‌وبلوچستان مربوط به گذشته است و اکنون این فعالیت در استان شکل رسمی به خود گرفته و مرزنشینان دارای کارت مرزنشینی می‌توانند با تمدید کارت‌های مرزنشینی خود به فعالیت‌های تجاری محدود اشتغال پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ماندانا زنگه گفت: فاز یک این طرح به اجرا در آمده و درهای بازارچه‌های مرزی میلک شهرستان هیرمند در منطقه سیستان و هم‌مرز با افغانستان و همچنین میرجاوه هم‌مرز با پاکستان گشایش یافته‌اند.
وی ادامه داد: البته باید متذکر شد که فعالیت‌های کوله‌بری محدود به این ۲ منطقه نخواهد بود و برنامه داریم ۲ تا ۳نقطه مرزی در منطقه سیستان و ۳نقطه مرزی دیگر در منطقه بلوچستان را برای فعالیت‌های خرد تجاری مرزنشینان آماده کنیم.

سقف فعالیت‌های کولبری
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: کوله‌بران سیستان و بلوچستان مجاز به ورود ۸۰۰کالای تعیین شده تا سقف ۷۰۰هزارتومان هستند. همچنین در این طرح افراد می‌توانند تا همین سقف هم کالا صادر کنند که این مبلغ برای هر خانوار کولبری به صورت ماهیانه ۲میلیون و ۸۰۰هزار تومان در نظر گرفته شده که این فعالیت‌ها با بهره بردن از معافیت کامل سود بازرگانی انجام می‌شود.
زنگنه  بیان کرد: در بخش صادرات، کوله‌بران می‌توانند کالاهای مجاز خود را با معافیت کامل از هرگونه عوارض و حقوق گمرکی تا سقف تعیین شده توسط خود یا وکیل قانونی دارای شرایط در گمرک بازارچه مرزی موقت اظهار کنند و پس از ارزیابی گمرک و اعمال شرایط قانونی کالا را به مقصد کشور مقابل خارج سازند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در بخش واردات هم قوانینی برای کولبران تعریف شده که بر اساس آن افراد می‌توانند پس از انجام ثبت آماری کالاهای خود در سامانه جامع مرزنشینان آن را به بازارچه مرزی تعیین شده وارد کند و در نهایت پس از ارزیابی کالا از سوی گمرک و اعمال شرایط قانونی با بهره بردن از تخفیف کامل سود بازرگانی کالای خود را به صورت ماهانه یا به‌ صورت تجمیعی ۳ماهه ترخیص کنند.

فعالیت در محدوده مشخص
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان درباره محدویت جغرافیایی فعالیت‌های کوله‌بری اظهار کرد: در این طرح مرزنشینانی که در شعاع ۵۰کیلومتری از مرز زندگی می‌کنند می‌توانند با فعال کردن خدمات کولبری روی کارت مرزنشینی خود از امتیاز و خدمات آن استفاده کند.
زنگنه بیان کرد: این طرح شامل  شهرنشینان نمی‌شود و سایر کسانی که در شعاع ۵۰کیلومتری مرزها سکونت دارند می‌توانند با مراجعه حضوری به فرمانداری یا بخشداری محل سکونت خود، در سامانه جامع مرزنشینان نام‌نویسی و خدمات کولبری را روی کارت‌های الکترونیک مرزنشینی خود فعال کنند.
وی افزود: این افراد پس از تکمیل مراحل ثبت‌نام، باید منتظر تایید نهایی از سوی اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان محل زندگی خود باشند و پس از تایید و فعال شدن این خدمات روی کارت الکترونیک مرزنشینی‌ خود می‌توانند اقدام به فعالیت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این کارت‌ها فقط برای افراد بالای ۱۸ سال که سرپرست خانوار در مناطق مرزی سکونت دارند صادر می‌شود و شاغل نبودن در دستگاه‌های دولتی، نظامی و دریافت نکردن حقوق دولتی، داشتن سواد خواندن و نوشتن، داشتن سلامت روحی و روانی، نداشتن سوء پیشینه و هرگونه اعتیاد، نداشتن هرگونه بدهی به دولت اعم از بدهی مالیاتی گمرکی تعهدات ارزی ناشی از صادرات نیز از شرایطی است که برای دریافت کارت الکترونیک کولبری باید داشته باشند.


ممنوعیت خروج عمده کالاها از استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: کالاهایی که کولبران از آن سوی مرزها وارد می‌کنند در استان توزیع خواهد شد و به فروش خواهد رسید. این طرح ابتدا برای رفع نیازهای استان در نظر گرفته شده است، اما افراد می‌توانند کالاها را به صورت جزئی از استان خارج سازند ولی کسی مجاز به خارج کردن عمده کالاها نیست. همچنین مسافران و گردشگران هم می‌توانند به صورت جزئی کالاهای خریداری شده را از استان خارج کنند.
زنگنه درباره ایجاد هماهنگی‌های لازم برای به‌وجود نیامدن چالش‌هایی در حوزه کولبری بیان کرد: همه جوانب اجرایی این طرح در نظر گرفته و هماهنگی‌های لازم با نهادهای مرتبط با این موضع انجام شده است و برهمین اساس پیش بینی می‌شود چالش خاصی در این باره به وجود نخواهد آمد.
وی با بیان اینکه این فعالیت برای کسانی ‌که دارای کارت مرزنشینی هستند امکان‌پذیر است، ادامه داد: قرار است در منطقه سراوان هم فعالیت‌های کولبری در فازهای بعدی آغاز شود. در منطقه یاد شده مرزنشینان دارای کارت سوخت‌بری هستند و آنها هم می‌توانند با شروع فعالیت‌ها هم‌زمان از کارت‌های مرزنشینی برای کوله‌بری استفاده کنند.

کد خبر 632707 برچسب‌ها صادرات استان سیستان و بلوچستان كولبر واردات بازارچه مرزي

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: صادرات استان سیستان و بلوچستان كولبر واردات بازارچه مرزي معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان فعالیت ها کارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۲۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمدرضا حسینی با اعلام خبر اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان افزود: در راستای رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین موازی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر از ابتدای اجرای این قانون از تعداد هزار و ۱۲ پلاک موجود در استان ،۴۹۰ پلاک، مشمول رفع تداخلات اراضی تشخیص داده شده است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم، رفع تداخلات اراضی ۴۹۰ پلاک مشمول شهرستان‌های سیستان و بلوچستان در سطح حدود ۱۱ میلیون هکتار به پایان رسیده که بر این اساس، میزان ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار ملی و۲۸۷ هزار هکتار غیر ملی تشخیص داده شده که با این اقدام ارزشمند، پس از ۶۰ سال زمینه صدور اسناد کشاورزی فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد: یکی از اثرات بارز رفع تداخلات تضمین امنیت سرمایه گذاری و امنیت غذایی و درنتیجه کاهش پرونده‌های حقوقی در محاکم قضائی است.

کد خبر 6094824

دیگر خبرها

  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • آزادسازی زمین‌های راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • بازگشت اولین کاروان حج عمره به سیستان و بلوچستان
  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • معلم نمونه سیستان و بلوچستان از رمز موفقیت خود می‌گوید
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)